Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Achilles '29 rand faillisement

De directie van Achilles'29 overweegt een faillissementsaanvraag. De financiële zorgen zijn blijkbaar zo ernstig dat dat een serieuze optie is. Achilles degradeerde vorig seizoen van de Jupiler League naar de tweede divisie.

Dat meldt De Gelderlander, dat zich baseert op 'verschillende bronnen'. Als Achilles failliet verklaard wordt zijn alle spelers transfervrij. Het eventuele faillissement betreft de bv, waartoe het eerste elftal en het beloftenteam behoren. De verening, waar de breedtesport en vrouwenafdeling onder vallen, blijft wel bestaan.

De clubleiding zou momenteel twee scenario's hebben. De eerste mogelijkheid is dat de bv failliet gaat en een doorstart maakt in de tweede divisie, maar de KNVB moet daar wel toestemming voor geven. De andere optie is dat de bv blijft bestaan vanwege een miljoenenlening. Achilles hoopt al langere tijd op een lening van vijf miljoen euro bij een Braziliaanse instelling, maar dat geld is tot nu toe nog niet binnen.

Achilles kampt al maanden met een forse salarisachterstand. Inmiddels zijn ook enkele spelers het beu, die al een tijdje in onzekerheid verkeren. Zo zouden een aantal speler al gesprekken hebben gevoerd met andere clubs. De spelers krijgen nog de helft van het salaris van oktober. Voor de maanden november en december is er nog niets betaald. Bij een faillissement neemt het UWV maximaal dertien weken van de salarisachterstand voor zijn rekening.