Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Individueel record Guardiola

Nadat manager Pep Guardiola met Manchester City al diverse records pakte in de Premier League, heeft de eindverantwoordelijke van de koploper in Engeland nu ook persoonlijk succes geboekt. Guardiola werd voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot Manager van de Maand, een unicum.

Nooit eerder sinds de oprichting van de verkiezing werd een trainer vier keer op rij gekozen. Guardiola is met zijn Manchester City nog ongeslagen in de Premier League en won in september, oktober en november al de prijs voor beste manager.

In december speelde Manchester City zeven competitiewedstrijden, daarvan werden er zes gewonnen. Onder andere Manchester United (1-2) en Tottenham Hotspur (4-1) werden verslagen. Alleen tegen Crystal Palace (0-0) sloegen The Citizens niet toe.

Indrukwekkend
Manchester City staat na 22 wedstrijden stijf bovenaan in Engeland. De club leed slechts twee keer puntenverlies en heeft inmiddels een voorsprong van vijftien punten op stadsgenoot Manchester United.

Met een winstpercentage van 91 lijkt de club onder Guardiola nagenoeg onklopbaar. Manchester City zette dit seizoen een record neer door achttien competitiewedstrijden op rij te winnen. Het team van Guardiola wordt inmiddels in één adem genoemd met The Invincibles, het team van Arsenal dat in het seizoen 2003/04 ongeslagen bleef.

In dat seizoen pakte de formatie uit Londen negentig punten, met een doelsaldo van +47. Manchester City staat – met nog zestien wedstrijden te gaan – al op 62 punten, met een doelsaldo van +51.

Zondag wacht de volgende test voor Guardiola en zijn spelers. De koploper reist dan af naar Liverpool, waar onder anderen Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk wachten om een einde te maken aan de ongeslagen reeks van Manchester City.