Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Verbeek: is apart fenomeen"

Gertjan Verbeek kan leven met het gelijkspel van FC Twente tegen Roda JC. De trainer van de Tukkers zag zijn ploeg in de tweede helft steeds meer achteruit gaan lopen.

"Als je al een paar keer goed bent weggekomen, denk je dat het niet meer verkeerd kan gaan. Maar je moet ook niet te veel weggeven", vertelt Verbeek aan FOX Sports. "Als je op een gegeven moment ophoudt met voetballen en alleen nog maar verdedigt, dan kun je hier tegenaan lopen en helaas gebeurde dat."

Verbeek probeerde zijn ploeg naar voren te schreeuwen. "Ik kan schreeuwen wat ik wil, maar zij staan in het veld. Ik heb met wissels nog geprobeerd om daar verandering in aan te brengen, want die kun je goed instrueren. In het veld bereik je spelers bijna niet meer. Maar ondanks die mensen krijgen ze het niet voor elkaar. Dat is dan toch een apart fenomeen."

Via Tom Boere was Twente nog wel dicht bij de 2-0. "Ik verwijt hem niks, maar in een situatie drie tegen één mag je dat niet alleen doen. Ik heb hem gefeliciteerd, hij heeft hard gewerkt. Hij doet bijna alles goed. Tot het laatste moment dat hij toch te zelfzuchtig is."

"Maar afijn, ik denk dat wij terug kunnen kijken op een goede herstart van de Eredivisie. Het gat is vijf punten gebleven. Het hadden er zeven kunnen zijn, maar dat is niet de realiteit", vervolgt Verbeek. "We hebben in ieder geval kunnen zien dat Adam Maher voor ons een versterking is. Het voetbal is beter. Ik heb er toch wel een goed gevoel aan overgehouden."