Van Marwijk: “assistenten voorwaarde”

Mark van Bommel, Roel Coumans en Taco van den Velde behoren net als bij Saudi-Arabië tot zijn staf. “Het zijn mensen die ik door en door vertrouw”, zegt hij tegen de NOS. Vooral de aanwezigheid van schoonzoon Van Bommel was belangrijk. “De Australische bond had dat ook zo bedacht, maar anders had ik het zelf wel als voorwaarde gesteld. Ik wil Mark mee hebben”, vervolgt hij in het NRC.

“Ik heb nu twee jaar met hem gewerkt bij Saudi-Arabië, maar ik zie hem ook vaak genoeg aan het werk als trainer van PSV O19”, aldus Van Marwijk. “Hij is ontzettend gedreven. Wat ik eerder al merkte bij Frank de Boer en Phillip Cocu is dat deze generatie voetballers precies een goede afstand heeft tot de spelers van nu. Ze zijn een stukje ouder, maar niet te oud om niet meer herkend te worden.”

Van Marwijk heeft al een goed beeld van de Australische selectie. “Met Saoedi-Arabië hebben we in de kwalificatie tegen ze gespeeld, we hebben toen dus al uitgebreid geanalyseerd. Het is een elftal met een voortreffelijke sportmentaliteit. Ze hebben geen grote sterren, maar dat hoeft ook niet. De kunst wordt om er een echt team van te maken.”